Mousse od avokada u čokoladnim košaricama

Obilježavali li Valentinovo ili ne, ove čokoladne košarice punjene mousseom od avokada zasigurno će vas razveseliti bilo da ih radite sebi samima ili nekoj posebnoj osobi bilo kada i bilo gdje 🙂 . Čokolada je afrodizijak i kao takva trebala bi se jesti često, ali ipak ona zdravija varijanta  od svega tri sastojaka – maslaca od kakaa, sirovog kakao praha i javorovog sirupa (ili nekog drugog tekućeg zaslađivača) koji moraju biti organskog porijekla te obrađeni na niskim temperaturama. Osim što će vam podariti afrodizijačka svojstva ova čokolada obogatit će vas hranjivim sastojcima. Kakao je iznimno bogat antioksidansima, koji rade kao štitovi od slobodnih radikala, ali i mineralima. Uz to sadrži i skup sojeva koji se luče i kada smo zaljubljeni te sadrži hormone sreće. Prava namirnica za (ne)sretno zaljubljene.

coko-mousse5

Kao što sam već napomenula, potrebno je birati kvalitetne sastojke za pripremu čokolade, a ja sam odlučila tu čast dati Nutrigold sirovom kakau i kakao maslacu organskog porijekla. Često mi govorite kako je skupo jesti zdravo, naročito pripremati slastice, no Tvornica zdrave hrane sa svojim Nutrigold asortimanom ima rješenje – povoljne cijene za vrlo kvalitetne proizvode. Njihov moto je dostupnost zdravih i kvalitetnih namirnica svima.

coko-mousse4

Čokolada je postolje, držač još jedne divnoće okusa a to je mousse od avokada. Uz dodatak osvježavajućeg nara i zrna kakaa, ovaj desert je zaista rajski.

ČOKOLADNE KOŠARICE

Sastojci:

Priprema:

  1. Na parnoj kupelji otopiti kakao maslac (obavezno pripazite da gornja posuda NE dira vodu u posudi ispod).
  2. U otopljeni kakao maslac dodati javorov sirup, vaniliju i sol. Dobro promiješati.
  3. Dodati kakao prah, maknuti s vatre i miješati sve dok ne dobijete smjesu nalik otopljenoj čokoladi bez grudica kakaa.
  4. Odložite posudu na podmetač i pustite 5 minuta da se lagano počne hladiti.
  5. Pripremite papirnate kalupe za muffine (moja preporuka je staviti dva kalupa za jednu košaricu).
  6. Žličicom uzimajte čokoladu i pažljivo s unutarnje strane “premazivati” kalup čokoladom. Imajte na umu da ćete ovaj postupak ponoviti minimalno dva puta kako bi se dobio deblji sloj čokolade koja neće pucati stoga nemojte pretrpavati kalup čokoladom.
  7. Nakon prvog sloja kalupe staviti u zamrzivač na 5-10 minuta da se čokolada stisne. Ponoviti postupak premazivanja čokoladom sve dok ne dobijete čvršći sloj čokolade.
  8. Nakon što ste stavili zadnji sloj čokolade kalupe vratiti u zamrzivač i krenuti pripremati  mousse od avokada. Prije punjenja košarica mousseom, vrlo pažljivo odlijepiti papirnate košarice s čokolade.

coko-mousse6

MOUSSE OD AVOKADA

Sastojci:

  • 2 zrela avokada
  • 4 žlice otopljenog ekstra djevičanskog kokosovog ulja
  • 6 žlica sirovog kakaa u prahu
  • 1/3 šalice biljnog mlijeka po želji
  • 5 žlica javorovog sirupa (ili nekog drugog tekućeg zaslađivača) – po želji stavljati manje ili više zaslađivača

Priprema:

  1. Oguljeni i otkošteni avokado staviti u multipraktik.
  2. Dodati preostale sastojke i miksati nekoliko trenutaka, sve dok ne dobijete gustu kremu bez grudica.
  3. Mousse možete servirati u košarice odmah ili staviti u vrećicu za ukrašavanje te staviti vrećicu u hladnjak na 30-ak minuta da se mousse lagano stisne kako bi ukrašavanje bilo učinkovito.

coko-mousse1

U slast! 🙂

 

 

 

 

 

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s