Jagoda muffini

Jedan brzinski post za promjenu, u skladu s brzinskim receptom. Svi smo poludjeli za ovim slatkim, crvenim, erotičnim voćem. Sada se mogu kupiti i domaće jagode i definitivno se osjeti odličan okus, za razliku od onih jednoličnih, umjetnih. Danas sam bila na veletržnici i kupila jagoda ko’ u priči (ok, realno, kod mene doma će izdržati dan, dva). Saznala sam od prodavačice da što je jagoda veća to znači da je tek prvi rod sadnice, a što je manja to znači da je već izrađala svoje. Okusom su mi ove prve, velike, nevjerojatno ukusne, sočne i slatke. Za kolač ti tako slatke ne trebaju. Naravno, nisu na odmet, ali možeš u muffine staviti i ove malo manje slatke dok ćeš ih ukrasiti ovim slađima.

jagode

Recept za muffine je u potpunosti veganski, bez glutena, bez šećera i bez laktoze. Apsolutno bez grižnje savjesti možeš uživati u ovim muffinima (sve nešto bez 😀 ali nisu bez okusa 😛 )

jagoda mafini1

Potrebno ti je (za 12 muffina):

  • 100 grama brašna od pira
  • 180 grama brašna od amarantha
  • žličica praška za pecivo
  • pola žličice sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • 180 ml kokosovog mlijeka
  • 160 ml javorovog sirupa
  • žlica jabučnog octa
  • vanilin štapić
  • 120 ml kokosovog ulja (u tekućem izdanju)
  • šalica jagoda sitno narezanih

Za ukrašavanje:

  • šlag od kokosove kreme
  • jagode

Prvo stavi pećnicu grijati na 170 stupnjeva. Zatim posloži muffin papirnate kalupe u kalupe za muffine (ili kalupe namasti ako nećeš koristiti papiriće). U posudu izmiješaj sve suhe sastojke. U drugu posudu izmiješaj sve mokre sastojke (osim jagoda). Suhe sastojke polako ubacuj u mokre pritom miješajući pjenjačom kako se ne bi stvorile grudice. Kada se smjesa formirala ubaci narezane jagode. Smjesom napuni kalupiće, skoro do vrha, te stavi peći. Peci otprilike 25 minuta, dok ne poprime rumenu boju i dok čačkalica koju zabodeš u muffin ne ostane čista prilikom izvlačenja.

Ovako izgledaju pečeni muffini

Ovako izgledaju pečeni muffini

Kada su muffini gotovi, izvadi ih iz pećnice i pusti da se skroz ohlade. Za to vrijeme napravi šlag od kokosove kreme (recept sam pisala ovdje). Ako želiš obojati smjesu crvenom bojom, smiksaj nekoliko jagoda u mikseru/blenderu i pomiješaj sa šlagom.

jagodamafin3

Simple as that! Napravi si čaj i uživaj u ovom tmurnom vremenu s muffinima i 0% grižnje savjesti. 🙂

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s